2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Krůtí stehno po staročesku

Název Množství a jednotka
horní krůtí stehno 1 kg
česnek 1 palička
jablka 2 ks
mletá sladká paprika 1 lžička
špek 30 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vroucí vody a dáme péct. Po půlhodině pečení k masu přidáme oloupané jablka nakrájené na tlustší měsíčky a oloupaný česnek - každý stroužek překrojím napůl. Maso lehce posypeme sladkou paprikou, zakryjeme a za občasného podlití vypečenou šťávou upečeme doměkka. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.


 


RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na grilu s pečenými brambůrky

Postup: Nejdříve si dáme do trouby brambory. Brambory dobře omyjeme, osušíme a... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové lanýže s griliášem

Postup: Lískové oříšky nasucho na mírném ohni opražíme na pánvi a ještě za horka... zobrazit recept

RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...